Туризм об’єднує громаду

29.07.2020

зображення Viber 2020 07 29 14 35 15

В рамках програми  «Розвиток туризму в Степанківській сільській об’єднаній територіальні громаді на 2020-2022 роки», затвердженої рішенням сесії Степанківської  сільської ради  від 16.07.2020 №99, відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Степанківської сільської ради був організований триденний туристський похід (з 24.07.2020 по 26.07. 2020 року) за маршрутом с. Гуляйродок – с. Голов’янтине – с. Малий Бузуків – с. Залевки – с. Хацьки – с. Степанки.

 Основне завдання походу – сприяння активному відпочинку молоді, зміцнення здоров’я, ознайомлення з  історією та природою рідного краю.

Для організації походу, відповідно до розпорядження сільського голови від 16.07.2020 №99 «Про реалізацію заходів з розвитку туризму  в Степанківській ОТГ»,  були вжиті такі заходи:

– призначений керівник та заступник керівника походу;

 – затверджений список учасників  туристського походу (20 осіб);

–  розроблений маршрут походу;

 – визначений час проведення та тривалість походу;

 – складений харчовий раціон на час походу;

– підготовлене відповідне спорядження;

– визначений бюджет;

– проведені інструктажі з техніки безпеки, правил протипожежної безпеки, правил дорожнього руху, особистої гігієни та надання першої долікарської допомоги тощо.

В умовах адаптивного карантину, для запобігання захворювання на COVID-19,  туристська група була забезпечена пірометром для проведення скринінгів температури тіла, антисептичними засобами для дизенфекції рук та одноразовим посудом. До походу були допущені ті особи, які мали відповідну медичну довідку, а неповнолітні, додатково, згоду батьків на участь в поході.

В перший день туристського походу, його учасники ознайомилися з історією сіл Голов’янтине та Гуляйгородок, відвідали заповідне урочище «Шаєва гора» та насолодились панорамними краєвидами, які відкриваються з вершини гори. Дорогою зупинилися біля джерела святого Пантелеймона Цілителя, де випробували на собі одну з відомих  методик загартування та оздоровлення – обливання холодною джерельною водою.

Надвечір, до туристської групи завітали козаки-характерники, які поділились своїми захоплюючими історіями про українське козацтво, виконали низьку музичних композицій.

В другий день походу перед групою стояло завдання подолати десятикілометрову відстань, прямуючи в сторону села Малий Бузуків та села Залевки, де була здійснена переправа на човні через річку Тясмин. Стомлені, але з неймовірними враженнями і чудовими фотокадрами, учасники походу прибули  в село Хацьки. В цей же день, учасники походу ознайомилися з історією сіл Хацьки, Степанки та Бузуків, переглянули показовий виступ вихованців секції «Айкідо» під керівництвом Івана Скакодуба та в обіймах рідної природи,  співали пісні під гітару біля вогнища.

Третій день походу відзначився проведенням мастер-класів з фехтування палицями та стрільби з лука, які для учасників туристської групи організували представники лицарського ордену козаків-характерників на чолі з Павлом Теличкіним.

Продовжився маршрут пішим переходом в село Степанки на річку Рудка, де сільський голова, Ігор Чекаленко, подякував організаторам, керівникам та усім учасникам туристського походу за їх активну життєву позицію та вагомий особистий внесок у розвиток туризму в Степанківській ОТГ. Вихованці гуртка «Яскраві барви» представили виставку малюнків на тему: «Мамаєв спадок», а Павло Теличкін розповів про козака Мамая, як військового діяча та відому історичну постать. Виставку гончарних виробів, виготовлених власноруч, представив народний умілець Анатолій Жупинас.

Продовженням заходу стало вручення призів переможцям он-лайн конкурсів «Красуня громади – 2020», «Калейдоскоп дитячих посмішок» та он-лайн вікторини «До Дня Європи в Україні».

Завершився останній день туристського походу невеличким концертом за участі Андрія Мисана, Романа Чуприни, Анастасії Жупинас та Олександра Кондрамашина.

Цей похід був особливим, як для новачків, так і для туристів з досвідом, адже  окрім традиційних складових пішого походу, його учасники мали безліч нових знайомств, стали учасниками різноманітних змагань, майстер-класів, відчули дух козацтва, вкотре переконались у величі української природи.

Відділ освіти культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Степанківської сільської ради висловлює щиру подяку за співпрацю, підтримку та надані консультації завідувачу туристсько-краєзнавчим віддділом Черкаської районної станції юних техніків Черкаської районної ради Черкаської області Анатолію Журило, сільському голові села Голов’янтине Олегу Руденку, приватним підприємцям Степанківської ОТГ Миколі Мохуренку, Світлані Ротань, Валерію Лисенко, Володимиру Шраменко за небайдужість та допомогу в організації заходу.

гід дія
дія центрів 1 1
безбарєрність
Join Us Facebook
звернення гр
гаряча лінія

АРХІВ НОВИН