До уваги пільговиків!

22.12.2020

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрито ринок природного газу для побутових споживачів, що надає можливість громадянам самостійно обирати постачальника газу. Пільговики мають інформувати органи соціального захисту населення про зміну виконавців житлово-комунальних послуг, адже це потрібно для розрахунку актуального розміру пільг.

Для розрахунку розміру пільг на оплату житлово-комунальних послуг, щомісяця органи соціального захисту населення отримують від виконавців послуг відомості про розмір цін і тарифів на житлово-комунальні послуги у тому числі постачання та розподіл природного газу, Зазначені відомості отримуються органами соціального захисту населення на підставі отриманої від пільговиків інформації про набір отримуваних ними житлово-комунальних послуг, а також про дані підприємств – надавачів цих послуг (назва, код ЄДРПОУ, номер особового рахунку, тариф, різновид послуги, тощо).

Пільговикам в найкоротші терміни необхідно повідомляти органи соціального захисту населення про зміну виконавців житлово-комунальних послуг, зокрема постачальника природного газу для побутових потреб. (Пунктом 19 Порядку надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019   № 373 передбачено обов’язок пільговиків повідомлять про зміну всіх обставин, що впливають на розрахунок пільг).

 

гід дія
дія центрів 1 1
безбарєрність
Join Us Facebook
звернення гр
гаряча лінія

АРХІВ НОВИН