Відкритий бюджет

14.01.2021

В Україні стає все більш популярною ідея відкритості, участі і прозорості бюджетного процесу, а місцева влада починає розуміти, що її прозорість та, зокрема, бюджетна прозорість — це запорука довіри громадян до неї.  Степанківська сільська територіальна громада активно впроваджує напрямок відкритості та прозорості бюджетного процесу у своїй роботі. Протягом 2019-2020 років проводився збір пропозицій до бюджету громади та плану соціально-економічного розвитку громади, у 2020 році збір пропозицій проводився в режимі онлайн на сайті громади, також в громаді вже третій рік поспіль реалізується програма «Громадського бюджету (бюджету участі)». Ще один крок до прозорості місцевого бюджету – виготовлення листівки «Бюджет для громадян на 2020 рік», яка оприлюднена на сайті та розповсюджена з метою ознайомлення жителів громади про особливості бюджетного процесу та формування бюджету громади у зручній та зрозумілій формі.

Візуалізація бюджетної інформації – за цим майбутнє, тому протягом 2020 року звіти про виконання бюджету громади, інформація щодо реалізації бюджетного процесу та особливостей формування бюджету подається на розгляд депутатського корпусу сільської ради на жителів, саме в такій доступній формі. В сьогоднішніх карантинних умовах, працівники фінансового відділу максимально повно оприлюднюють інформацію в розділі «Бюджет», щоб кожен житель громади мав можливість ознайомитись та бути поінформованим.

Черговий крок  – розміщення інформації порталу Відкритий бюджет на сайті громаді в розділі «Бюджет» за посиланням https://openbudget.gov.ua/local-budget/23521000000/info/profile .

Офіційний державний портал «Відкритий бюджет» (Open Budget), призначений для інформування громадськості про основні цілі, завдання та пріоритетні напрями бюджетної політики України. На порталі доступні дані про державний бюджет та усі місцеві бюджети, планові і досягнуті результати використання бюджетних коштів у доступній для розуміння формі. Cистема Відкритий бюджет — спеціальний портал, завдяки механізму якого кожен громадянин може через зрозумілу схему ознайомитися з основними бюджетними показниками своєї області, громади.

гід дія
дія центрів 1 1
безбарєрність
Join Us Facebook
звернення гр
гаряча лінія

АРХІВ НОВИН