До відома жителі ТГ

16.01.2021

На сьогодні питання реформування органів місцевого самоврядування стосується чи не кожного мешканця країни. АТ «УКРПОШТА», як компанія, що представлена у кожному населеному пункті та має доступ до кожного мешканця, зацікавлена у гармонійній взаємодії з ОТГ.

Особливо гострим та соціально важливим є питання фінансової інклюзії, що є пріоритетом у Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року, затвердженій регуляторами фінансового ринку України.

В 2020 році було ліквідовано частину відділень Ощадбанку, АвальБанку – більшість скорочених відділень банків припадає на невеличкі населені пункти України, де мешканці залишаються без банківських послуг, в тому числі не мають можливості скористатись банківськими картками для отримання пенсії та інших соціальних виплат, здійснити оплату комунальних та інших послуг. Особливо критично це для інвалідів та осіб похилого віку, які обмежені в самостійному пересуванні та позбавлені можливості прибути до відділень банків поза межами місця свого проживання. Тобто, фактично маючи банківські платіжні картки, такі категорії громадян України залишаються без пенсійних та інших соціальних виплат, гарантованих державою, а також обмежені в доступі до інших фінансових послуг.

Натомість, АТ «УКРПОШТА», виконуючи зобов’язання, взяті на себе перед Міністерством соціальної політики, здійснюючи виплату пенсій та інших соціальних виплат, забезпечує доставку коштів листоношами додому одержувачам на всій території України, незважаючи на кількість мешканців у населених пунктах, а також надає інші фінансові та поштові послуги. Завдяки автоматизації стаціонарних відділень поштового зв’язку, сумлінній праці листонош та новим пересувним відділенням, що курсують населеними пунктами Черкаської області з вересня 2020 року, наші послуги стали ще ближчими до мешканців найвіддаленіших сіл кожної громади.

У відділеннях АТ «УКРПОШТА», окрім комунальних платежів, можна здійснити будь-які види сплат (садочки, податки, мито, платежі ЦНАП, нотаріусів та інші). Тобто, платіж, здійснений на будь-якому з понад 11 тисяч відділень в Україні, буде перерахований на рахунок одержувача. При цьому тарифи для клієнтів є суттєво нижчими, ніж пропонують інші фінансові установи у своїх касах.

Поштові перекази від Укрпошти стануть у нагоді під час здійснення будь-яких видів виплат (матеріальна допомога, монетизація витрат на проїзд, паливо, виплата заробітної плати, аліментів, паїв тощо) і будуть виплачені одержувачу у будь-якій точці України, незалежно від того, чи присутня банківська інфраструктура.

гід дія
дія центрів 1 1
безбарєрність
Join Us Facebook
звернення гр
гаряча лінія

АРХІВ НОВИН